ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Η δεύτερη μέρα μέσα από τις φωτο- Αποχώρησε η «Ομπρέλα», τροπολογίες από 6 στελέχη

Συνεχίζεται σήμερα, για δεύτερη μέρα, η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με τα στελέχη της Κουμουνδούρου που συμμετέχουν στη διαδικασία να καταφτάνουν από το πρωί στο President. Η συνεδρίαση ολοκληρώνεται με την ψηφοφορία για το σχέδιο πολιτικής απόφασης.

Δείτε φωτογραφίες

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχωρεί η «Ομπρέλα», το μετέωρο βήμα της «ομάδας Αχτσιόγλου»

«Καζάνι» που βράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, με την αποχώρηση της «Ομπρέλας» και του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Ερώτημα είναι η στάση που θα κρατήσει η ομάδα Αχτσιόγλου κατά τη δεύτερη ημέρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε το κείμενο που κατέθεσαν στην ΚΕ 45 μέλη από την Ομπρέλα.

Οι εργασίες της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ θα ολοκληρωθούν το απόγευμα με την ψηφοφορία για το σχέδιο πολιτικής απόφασης το απόγευμα σήμερα. Η χθεσινή ημέρα της ΚΕ σημαδεύτηκε από την αποχώρηση από τη συνεδρίαση, της «Ομπρέλας» και των ομάδων της Έφης Αχτσιόγλου και του Διονύση Τεμπονέρα.

Όπως δήλωσαν αποχωρώντας, ο λόγος είναι ότι δεν έγινε δεκτή από το προεδρείο η πρότασή τους να τεθεί σε ψηφοφορία άμεσα το θέμα του δημοψηφίσματος για τις διαγραφές των στελεχών που είχε βάλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες, έως αργά το βράδυ, πραγματοποιήθηκαν συνεδριάσεις της «Ομπρέλας» και της ομάδας του Δ. Τεμπονέρα, εξετάζοντας τη στάση και τα επόμενα βήματά τους.

Τροπολογίες από 6 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Δύο τροπολογίες κατέθεσαν έξι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με την μία «δημοψηφίσματα για θέματα πειθαρχικών κυρώσεων, για τα οποία υπάρχουν ρητές προβλέψεις και όργανα στο καταστατικό, δεν μπορούν να πραγματοποιούνται».

Αναλυτικά οι δύο τροπολογίες, που κατέθεσαν τα μέλη της ΠΓ Όλγα Γεροβασίλη, Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης, Αλέκος Φλαμπουράρης:

1. Ταυτόχρονα, δεν μπορεί να γίνονται αποδεκτές εμπρηστικές δημόσιες δηλώσεις από θεσμικούς εκπροσώπους του κόμματος, που αντί να ρίχνουν τους τόνους και να προωθούν την ενότητα, αναπαράγουν και εντείνουν την εσωστρέφεια που πλήττουν την εικόνα του κόμματος.

2. Δημοψηφίσματα για θέματα πειθαρχικών κυρώσεων, για τα οποία υπάρχουν ρητές προβλέψεις και όργανα στο καταστατικό, δεν μπορούν να πραγματοποιούνται.

Τα μέλη της Π.Γ.

  1. Γεροβασιλη Όλγα
  2. Ζαχαριάδη Κώστας
  3. Θεοχαρόπουλος Θανάσης
  4. Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα
  5. Ραγκούσης Γιάννης
  6. Φλαμπουράρης Αλέκος

πηγή: ieidiseis.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί